Vi tilbragte en dejlig, omend råkold dag i Hong Kong Zoo park, det tror jeg, den hed. Der var absurd mange trapper, da den lå et godt stykke oppe på bjerget. Vi var sejlet med Star Ferry fra Kowloon over til den anden side. Det tog måske ti minutter og gav et godt vue over Victoria Harbour. Ungerne nød deres fleecetrøjer og vinden i ansigtet, mens vi sejlede. Vi tog en lokal bus op til Svævebanen, som lå meget tæt på Zoo parken. Vi ville have været med svævebanen op til peak’en, men der var sort af kinøjsere på ferieudflugt. Køen lignede noget som kunne gøre Louvre i Paris misundelig og diverse skilte angav den forventede ventetid var over to timer. Det var vi ikke i tvivl om ville blive meget lidt festligt med Ava og Jonas – samt hvor god kunne udsigten være i gråvejr og lavthængende skydække. Vi traskede derfor op ad bjerget og mange trapper senere ankom vi til det skønneste lille åndehul. En meget fin park og botanisk have med en afdeling med dyr omgivet af skyskrabere. Der var forskellige abearter og en masse fugle. Ungerne fik en lille kinesisk ven, Kevin, som fulgtes med os i en times tid. Hans mor og mormor kunne desværre intet engelsk, så der blev ikke sludret det store. Ungerne – alle tre – nød tydeligvis at kunne løbe frit omkring uden at skulle passe på trafikken og andre mennesker for der var praktisk talt tomt.

Der var et stort springvand, og det måtte man selvfølgelig ikke pille ved, da man jo kunne falde i, som vagten forklarede med diverse fagter. Yes yes. Det var der sikkert en bøde for, men den fik vi dog ikke oplyst! De er vilde med bøder i Hong Kong. De har jo haft gigantiske problemer med fugleinfluenza, så det kostede 1500 kr. at fodre de vilde fugle i parken! Det kostede 3500 kr. ikke at behandle toiletterne ordentligt og hjemme i Chungking Mansion kostede det den nette sum af 7500 kr. samt mulighed for op til 6 mdr.s fængsel at smide et cigaretskod ud af vinduet. Men okay, med de typer der boede dér, var det helt i orden med mig :o)

En anden spøjs historie som dukker op i denne sammenhæng var ved ankomsten til Hong Kong. Der stod en nydelig, ung mand med den der klassiske maske foran munden da vi stod af et af rullefortovene på vej mod immigrationen. Han jagtede mig og Jonas, og jeg blev helt ”kan du så komme væk fra min søn” – men han fik sneget sig op bag os, hvorefter han zappede Bassemand lige i hovedet med en temperatur-kropscannertingest for at se om ungen havde feber! Det gjorde man åbenbart med små børn. Ava gik fri. Gad vide, hvad der var sket, hvis han havde haft feber? Sat i karantæne i lufthavnen?? Der stod også herlige lysaviser i metroen og andre steder, hvor folk stod tæt, at man skulle hoste i sit ærme og vaske hænder i mindst 20 sekunder, bruge håndsprit osv. Meget opbyggeligt! Men med SARS som arnested, er det jo meget rart, de er på stikkerne. Nå det var et længere sidespring.

Vi spiste nudler, jakabov og spejlæg i dejlig varm suppe til frokost i parken, lavet af en ældgammel gubbe med stor sindighed. Ava fik en flyvepind, man kunne rulle mellem hænderne, så den fløj af sted, og hun legede længe med en kinesisk pige, som havde en magen til. Vi fandt en sjov legeplads i parken som afslutning og pludselig havde vi brugt det meste af dagen, og vi slentrede nedad mod kabelbanen, hvor køen var uformindsket. Vi snupsede derfor en bus ned til Star Ferry og sejlede hjemad.

Vi gik på McDonalds efter varme drikke og en liten burgerhaps til Ava. Det lykkedes mig endelig at få bestilt en is-frappé med varm kaffe, men retardo som stod for at udføre ordren gav mig selvfølgelig kold kaffe, så varmen fik jeg sgutte. Kan slet ikke skrive om ham, han var simpelthen for belastende…

Vi gik i gennem shoppingmekkaerne Harbour City og Ocean Mall og fandt til sidst tilbage til en H&M, hvor vi kunne købe nogle nye leggings til Ava. Der var ”væg-til-væg-kines’” i butikken og de shoppede, som var der ingen dag i morgen!

Det har været rart at være i Hong Kong med børnene. Fortovene er virkelig brede og velholdte. Der er lyskryds og for at folk skal bruge disse har mange fortove hegn ud mod kørebanen, hvilket er supersmart, når man har små banditter med på tur.

Om aftenen fik vi mere indisk mad! Jakob hentede tandoori chicken, som vi spiste på værelset.