Taskerne ompakket, værelset ryddet. Af sted med Bella kl. 10.30. Heldigvis bor vi så tæt på lufthavnen, at vi var der i en ruf (10 min.). Vente på check ind, blå himmel og flyet på plads, alt er smukt. Jakob skal lige et ærinde på Air Pacifics kontor, som aldrig har mailet den anmeldelse af forsinkelsen ved Samoa flyvningen, så der går lidt tid. Bagefter spiser vi frokost i check ind hallen og går mod sikkerhedskontrollen. Fra vi går fra frokostrestauranten til sikkerhedskontrollen bliver flyet aflyst! Vi må ikke komme igennem til departureloungen og bliver sendt retur til skranken. Grrrr. Det viser sig at problemet skyldes lufthavnen i Tonga er lukket pga. cyklonen Jasmine, som har drevet rundt i området og hærget i alt for lang tid efterhånden. Vi har slet ikke overvejet det var dårligt vejr i Tonga, da cyklonen allerede har været forbi dér, og nu er vendt tilbage! Vi får at vide vi vil få nyt kl. 18. Vi skal selv betale hotel, da det er naturen, ikke A.P.’s skyld, der ikke kan flyves. Vi må derfor vende tilbage til Mama med vores grej. De havde desværre lige præcis ordnet vores værelse, så fik vi det tilbage i fineste stand.

Det der er allermest bittert lige nu er, at i morges – samme dag som vi skulle flyve – havde Jakob betalt for 4 nætter på et strandresort i Tonga! (450 kr. dagligt minus mad). Jakob har gentagne gange været i kontakt med ejeren Sven (!) i løbet af de to sidste dage, da vi først fik vores booking afvist, da deres kvota for børn på hotellet var opbrugt i perioden!!!! Vi fik alligevel – efter diverse mails frem og tilbage – lov til allersomnådigst at komme – de ville overskride deres kvota på to børn under 16 med ét barn (dvs. familier med 3 børn var åbenbart ikke velkomne – og Doris, du behøvede slet ikke spørge ;oP). Sven fik ikke lige flettet ind i denne mailkorrespondance, at der var en cyklon på vej ind over øen – det er altså få timer, før den rammer, vi snakker om. Enten er de helt uforberedte i deres små strandhytter, eller også ville de bare have max ud af deres cancellation fee! Jeg ved heller ikke, hvordan de ville hente os i lufthavnen, såfremt vi var kommet derover…Alt i alt, meget mærkeligt. Jeg ville nok selv have nævnt, at små børn, cyklon og strandhytte måske skulle genovervejes, hvis jeg var hotelejeren.

I kuffertsagaen, kunne det så have været temmelig optimalt, hvis vi var nået ind i afgangshallen og så kunne vi have fået kufferten med ud igen. Der var nemlig stor uklarhed omkring om man kunne få den med ud til flyet, når den var større end en kabinekuffert. Flyene er nemlig pænt lastede med, ja, aner ikke hvad fa’en det er folk tjekker ind, men varer af en eller anden art i rå mængder, så måske ville der ikke være plads til vores nyanskaffelse. Drama, drama, som kunne været omgået ved vi havde kunnet vade ud med den igen uden at flyve. Det ender sgu bare med en spænderem om den gamle!

Vi fik det bedste ud af dagen dog. Fra kl. 14 indtog vi stranden med liggestole, hængekøje, gravesand og badevand – og masser af solcreme ;o) I aften får vi fresh fish & mash, og så er meget jo godt her i verden!

Engang i aften ringer A.P. og fortæller hvornår flyet afgår imorgen…Vi havde kun 4 nætter på Tonga, så nu håber jeg bare, vi når derover, inden vi skal retur! Strand eller ej, gør ikke så meget. Øen en bittelille, så hvis vi bor i byen (i murstenshus) kan vi bare leje en bil og køre de 16 km til stranden, hvis vejret tillader det.